Ga naar de inhoud

Plenaire vergadering van 18-02-2013

De maandelijkse plenaire vergadering van de Nationale Hoge Raad voor Personen met een Handicap (NHRPH) heeft op 18/02/2013 plaatsgehad.

Onder andere de volgende onderwerpen werden besproken:

Audit callcenter van de DG Personen met een handicap

De NHRPH heeft aandachtig kennis genomen van de resultaten van de audit van het callcenter van de DG PH, die werden voorgesteld door Staatssecretaris Philippe Courard, directeur-generaal André Gubbels en de vertegenwoordigers van de firma Möbius die deze audit heeft uitgevoerd. De verschillende maatregelen om de situatie te verbeteren, die reeds werden getroffen of die zullen worden uitgevoerd, werden voorgesteld en de NHRPH zal de evolutie op de voet volgen. Hij zou onder andere willen dat het gebruik van het webformulier wordt geëvalueerd en dat de vertegenwoordigers van de verenigingen voor personen met een handicap ook toegang tot Handiweb hebben. Hij zal voorstellen daartoe formuleren.

 

Hervorming van de wetgeving - Stand van zaken

De vertegenwoordiger van de Staatssecretaris heeft de voortgang van de denkoefening bij het Kabinet voorgesteld.

 

Advies geformuleerd op verzoek van de NMBS

Op verzoek van de NMBS Holding heeft de NHRPH een advies geformuleerd over het gebruik van dunne noppentegels voor slechtzienden in de treinstations.

Advies 2013-03
 

Euthanasie

Via het BDF heeft het EDF het standpunt van de NHRPH gevraagd over een geval van euthanasie in België. De NHRPH wil zich geenszins mengen in de discussie over de feiten en niet in "sensatiezucht" vervallen. Hij houdt zich aan de wettelijke bepalingen, die  door het Belgisch Parlement democratisch werden gestemd. De NHRPH respecteert deze wetgeving en de keuze van de betrokken personen.

 .