Ga naar de inhoud

Uitnodiging voor belevingsparcours "Onthaal DG Personen met een handicap, Medisch Centrum Brussel - Ingang Pacheco", 17 november 2021 van 10 uur tot 11u30

Na de gezondheidscrisis van Covid-19 is de receptie van de Directie-generaal Personen met een handicap (DG HAN) van de FOD Sociale Zekerheid verhuisd naar Pachecolaan 19.

De NHRPH heeft besloten een levensechte simulatie van het onthaalparcours te organiseren. Er wordt voorgesteld te vertrekken aan de hoofdingang van de FOD Sociale Zekerheid aan de Kruidtuinlaan 50 tot aan het nieuwe onthaal van DG HAN, bekend als de "Pacheco-ingang" dan naar de openbare parking QPark en terugkeer naar het metrohalte Kruidtuin.

De NHRPH heeft de laatste jaren meermaals zijn twijfels en bezorgdheid geuit over de toegang en onthaal aan de Pachecolaan (zie advies). De FOD Sociale Zekerheid heeft sindsdien wel een aantal aanpassingen doorgevoerd.

In 2019 ontving het Medisch Centrum Brussel 15.410 bezoekers. In 2014 waren er 23.226 (recentste gekende cijfer) bezoeken met sociaal karakter (maatschappelijk assistenten).

Het doel van dit bezoek is de toegankelijkheid van het traject - buiten en binnen - te beoordelen voor de personen met een handicap die te voet, in een rolstoel, met het openbaar vervoer of met de auto komen.

Samen met enkele personen met een handicap zal de NHRPH de tocht naar de ingang van Pacheco doorlopen. 

Minister Karine Lalieux, bevoegd voor personen met een handicap, bevestigde alvast haar aanwezigheid.

Als u aan dit event wenst deel te nemen, klik dan hier om het deelnameformulier in te vullen

Praktische informatie:

  • Afspraak: Kruidtuinlaan 50, 1000 Brussel, 10 uur.
  • In Brussel zijn mondmaskers verplicht en tijdens het evenement moeten de afstandsmaatregelen in acht worden genomen.
  • Er is een uitwisseling met de Minister en de andere deelnemers gepland.
  • Duur van de simulatie: 1u30.

Contactpersoon:

Benjamin Laureys
+32 (0)2 509 83 59
benjamin.laureys@minsof.fed.be