Ga naar de inhoud

Plenaire vergadering van 17-12-2018

De Nationale Hoge Raad voor Personen met een Handicap (NHRPH) hield op 17 december 2018 zijn maandelijkse plenaire vergadering.

Een greep uit de werkzaamheden:

  • Na het vertrek van de N-VA uit de federale regering nam Minister Kris Peeters de bevoegdheid ‘personen met een beperking’ over van mevrouw Zuhal Demir. De NHRPH nodigde het kabinet-Peeters dan ook uit op zijn plenaire vergadering en stelde een ‘verlanglijstje’ op voor de Minister
  • Mevrouw Annabel Vanroose, Beleidsadviseur van de DG Beleidssteun en -coördinatie, kondigde een studiebundel aan over het verband tussen handicap en armoede. Mevrouw Gisèle Marlière, Voorzitster van de NHRPH, is lid van de stuurgroep van de studie en neemt voor de NHRPH deel aan de uitwerking van de aanbevelingen. Die aanbevelingen worden op het einde van de eerste semester van 2019 aan het beleid bezorgd.
  • Op vraag van de heer Koen Geens, Minister van Justitie, bracht de NHRPH een advies (vertaling in voorbereiding) uit over het voorontwerp van KB tot vaststelling van de regels voor de bezoldiging, de kosten en de buitengewone ambtsverrichtingen van bewindvoerders.
  • De NHRPH werkte ook verder aan zijn memorandum voor de federale verkiezingen van 2019.
 

Contact :

 .