Ga naar de inhoud

25/04/2022 - Plenaire vergadering

De Nationale Hoge Raad voor Personen met een Handicap (NHRPH) hield op 25 april 2022 zijn maandelijkse plenaire vergadering.

De vertegenwoordigster van de DG Personen met een handicap (DG HAN) heeft bijkomende uitleg gegeven over de opvolging van de aanvragen naar aanleiding van de hervorming van de prijs van de arbeid.

De projectleiders van het toekomstige intakeformulier van DG HAN presenteerden hun vorderingen. De NHRPH zal zijn opmerkingen meedelen zodra het formulier is voltooid en in de 3 nationale talen vertaald.

De plenaire vergadering bracht drie adviezen uit:

  • Advies 2022/17: Verblijfsvoorwaarden voor een aanvraag van een tegemoetkoming bij DG HAN
  • Advies 2022/18: European Accessibility Act (EAA) - toegankelijkheid van producten en diensten / luik toegankelijkheid van onlinediensten en e-handel
  • Advies 2022/19: Scan-cars

Deze adviezen zullen worden afgewerkt, vertaald en vervolgens gepubliceerd op de website van de NHRPH.

De plenaire vergadering heeft besloten om een persbericht over de volksraadpleging over de toekomstige hervorming van de federale staat op zijn website te publiceren.

Tot slot besloot de plenaire vergadering een open brief te publiceren over de kwestie van de scan-cars en de gevolgen daarvan voor houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap.

 

Contact: